II Jornades Menorca Mindful 2020: Ponents

ANDRÉS MARTÍN ASUERO

Llicenciat en Ciències per la Univ. De Navarra, MBA per la Univ. De Deusto, Diplomat en Gestió Internacional per INSEAD i Doctor en Psicologia per la Univ. Aut. Barcelona.

Va estudiar Reducció d’Estrès mitjançant Mindfulness (MBSR), al Centre Mèdic de la Univ. De Massachusetts (EUA) obtenint el grau de Professor Certificat.

Introductor del Programa MBSR a Espanya el 2004 sobre el qual ha realitzat diverses investigacions. Va rebre l’Acreditació de IMTA (www.imta.org) com formador de Professionals en Mindfulness.

Fundador i Director de l’Institut esMindfulness i co-fundador de l’Associació Espanyola d’Instructors de MBSR

 

NAZARETH CASTELLANOS

Investigadora associada a l’Institut de Sistemes Complexos IFISC de l’CSIC de Mallorca i Directora d’Investigació de Nirakara Lab, càtedra de Mindfulness i Ciències Cognitiva de la Universitat Complutense de Madrid.

Llicenciada en Física Teòrica i Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

Màster en Matemàtiques aplicades a la biologia i Màster en Neurociències per la Facultat de Medicina de la UAM.

Ha treballat com a investigadora i docent al laboratori de Neurociència Cognitiva i Computacional de l’CTB (Universitat Complutense i Politècnica de Madrid), a l’Institut d’Investigacions Cerebrals Max Planck de Frankfurt i en Kings College de Londres.

Actualment dirigeix ​​la investigació de laboratori Nirakara – Lab i la càtedra de la Universitat Complutense de Madrid, Mindfulness i ciències cognitivas.

Té publicats més de 50 articles en revistes científiques internacionals de reconegut impacte i col·laboracions en llibres universitaris, ha dirigit tres tesis i impartidt classes en universitats espanyoles, alemanyes, angleses i dels Estats Units

MAITE FRUITÓS

Llicenciada en Ciències de la Informació. Formadora de formadors en Tècniques de Relaxació i Mindfulness a l’aula. Diplomada en Naturopatia Vibracional i Medicina Tradicional Xinesa, 

Des de l’any 2000 Maite Fruitós imparteix classes de Taitxi i txi-kung, i dirigeix stages amb programes de Mindfulness en moviment, correcció postural, relaxació i meditació.

Fruitós és també professora del Màster en Relaxació, Meditació i Mindfulness de la Universitat de Barcelona

JOAQUIM SOLER RIBAUDI

Psicòleg clínic adjunt a la Unitat de Trastorn Límit de la Personalitat i de l’Hospital de dia Trastorns de la Conducta Alimentària en el Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona on és terapeuta de la DBT i MBCT.

Joaquim és professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona al departament de psiquiatria i medicina legal.

Ha participat com a investigador principal o col·laborador en diversos projectes finançats sobre avaluació, genètica, neuroimatge, mindfulness i tractaments psicològics i farmacològics de pacients diagnosticats de TLP o de Depressió.

Ha publicat més de 60 articles en revistes indexades amb factor d’impacte i és editor associat de la revista Mindfulness & Compassion.

Joaquim és investigador del grup G-21 al CIBERSAM des de la seva creació el 2007 i ha estat també investigador a la xarxa d’excel·lència PROMOSAM