Slider
logo250

II JornadES Menorca Mindful

2020

no queden places disponibles

BENVINGUda

Després de l’èxit i la bona acollida de la I Jornada Menorca Mindful 2019, s’organitzen les II Jornades Menorca Mindful 2020.

Les actuals circumstàncies, en mig d’una pandèmia, generen un escenari de incertesa sobre la viabilitat i idoneïtat de tirar endavant una nova trobada, però justament aquestes mateixes circumstàncies són que ens impulsen des del convenciment que el mindfulness és una eina molt valuosa per a poder fer front a períodes de canvis i incertesa.

Totes i tots els que formam part de Menorca Mindful ens hem trobat també amb la necessitat de gestionar complexes emocions i acceptar aquest moment històric excepcional i la nostra pràctica ens ha facilitat i acompanyat en aquesta travessia. La motivació que ens du a tirar endavant les II Jornades Menorca Mindful és el poder difondre i compartir aquestes tècniques beneficioses amb tots vosaltres.

Us convidem a totes i tots a participar-hi i formar-ne part!

programa

DIVENDRES 2 D'OCTUBRE DE 2020

TROBADA INAUGURAL

LLOC: Auditori de Ferreries

HORA: 18h – 20:45h

PROGRAMA:

  • 18h – 18:15h: Acte inaugural
  • 18:15h – 19:45h: Taula rodona:  La capacitat psicològica i l’adaptació al canvi
    • La rigidesa cerebral: Resistència a la plasticitat neuronal quan hi ha rigidesa d’estats mentals”. (Nazareth Castellanos)
    • La incertesa i la por”. (Quim Soler)
    • “Acompanyar la malatia i el procés de morir des de la Presència”. (Maite Fruitós)
    • “Ser una luz dentro de ti”. (Andrés Martín)
  • 20h – 21h: Concert de Cuencos Kaori

Places: Oberta al públic fins exhaurir l’aforament, actualment de 75 places per tal de mantenir la distància de seguretat

DISSABTE 3 D'OCTUBRE DE 2020

JORNADA DE TALLERS

LLOC: Illa de Llatzeret de Menorca

PROGRAMA:

  • Atenció, canvi important: Sortida de Cales Fonts (Es Castell) amb horari esglaonat a partir de les 8:15h
  • 9:30h – 10h:  Acreditacions en la recepció a Llatzeret
  • 10h – 11h   Confèrencia Inaugural
  • 11h – 11:30h  Berenar
  • 11:45h -12:45h  1r Taller  (4 simultanis)
  • 13h – 14h  2n Taller  (4 simultanis)
  • 14h – 16h Dinar i cafè
  • Visita guiada per Llatzeret
  • 16h – 17h 3r Taller  (4 simultanis)
  • 17:15h – 18:15h  4t Taller  (4 simultanis)
  • 18:30h – 19h  Descans
  • 19h – 20h Concert Coral Estel. Clausura de la Jornada

Els tallers dels 4 ponents s’aniran repetint al llarg del dia per a que tots els assistents hi puguin participar.

Tallers

“Acceptar la realitat” (JOAQUIM SOLER)

L’entrenament en mindfulness té un paper important en els abordatges psicoterapèutics actuals. Al marge de l’entrenament en Mindfulness la Teràpia Dialèctica Conductual (TDC) també ensenya un altre subgrup d’habilitats relacionades però sota un altre epígraf, són les tècniques d’Acceptació de la Realitat.
L’acceptació és un dels pols essencials en una intervenció psicològica de TDC, en contraposició al canvi i la solució de problemes. Aquestes habilitats són clau perquè les experiències doloroses són part de la vida i en moltes ocasions aquestes no poden ser evitades o eliminats. És més, l’intent d’alliberar-se’n fàcilment causa un increment significatiu del malestar. La capacitat d’acceptar i tolerar el malestar és fonamental per perseverar i mantenir la motivació quan s’està intentat aconseguir un canvi conductual i és entrenable mitjançant meditacions, però també psicoeducativament. En aquest mòdul s’inclouen estratègies i tècniques com els principis d’acceptació radical, orientant-se cap a l’acceptació, predisposició negativa versus tossuderia, mig somriure i “willing hands”, i mindfulness amb els pensaments.
Alguns estudis han assenyalat la utilitat l’acceptació, i no només l’atenció, i la major rellevància d’aquesta variable en el mindfulness a l’ésser més estable que el component atencional.

“El repòs de l’Ésser en el Moviment conscient.” (MAITE FRUITÓS)

La vida és moviment. Mitjançant el moviment conscient podem trobar la quietud i el silenci mental, descansant al Ser. El mestre Thich Nhat Hanh afirma que hi ha una manera de moure que és impensada, inconscient i adormida, i, una altra que és conscient, en la qual ens donem compte del nostre propi cos i del present.
Al taller, a través de l’escolta del propi cos i del moviment conscient, vivenciarem el temple que habitem, per apropar-nos a la quietud i el silenci de la ment que ens col·loquen en l’instant present.
Unint el moviment harmònic i senzill, la respiració conscient i acoblada, la postura beneficiosa i una ment atenta, dibuixarem un camí cap a la unitat entre el cos i la consciència, sentint com augmenta la nostra presència i arrelament i com la pràctica es converteix en una meditació profunda i regeneradora.

“Mindfulness per a entrenar una ment sana, bella i eficaç” (ANDRÉS MARTÍN)

Presentam els avantatges i les aplicacions d’entrenar una ment sana, per a directius i professionals del món actual. Tractarem les relacions entre la presència, la professionalitat, la felicitat i el sentit de la vida. Basant-nos en evidències científiques (Estudi Mundial de felicitat, 2016) i en les nostres investigacions, veurem com la capacitat d‘estar més present reforça circuits neuronals que actuen com els 4 motors del benestar. Còm aquest benestar es pot entrenar per a cultivar un «rendiment sostenible». Farem una senzilla pràctica de Mindfulness, que serveixi com a experiència de referència i després la relacionem amb estratègies d’aplicació quotidiana. Així explorarem el valor de l’auto-consciència pel benestar i com es pot entrenar, amb eines com el «Triangle de l’atenció», el «Control de Qualitat Mental», la ment en «Mode Ser-Estar» i la presa de decisions amb la Ment a la zona. Concloem amb una proposta de rutines i pràctiques per a poder entrenar Mindfulness en el treball i en la vida.

“Els obstacles del cervell” (NAZARETH CASTELLANOS)

En aquest taller parlarem de les bases neuronals d’alguns dels obstacles més freqüents en la pràctica de la meditació: les distraccions, mandra, letargia, divagació mental, diàleg interior i impaciència. Veurem la rellevant funció d’aquests fenòmens, el seu preu i com conrear els seus antídots des del punt de vista neuronal.

ponents

Llicenciat en Ciències per la Univ. De Navarra, MBA per la Univ. De Deusto, Diplomat en Gestió Internacional per INSEAD i Doctor en Psicologia per la Univ. Aut. Barcelona.

Investigadora associada a l’Institut de Sistemes Complexos IFISC de l’CSIC de Mallorca i Directora d’Investigació de Nirakara Lab, càtedra de Mindfulness i Ciències Cognitiva de la Universitat Complutense de Madrid. Llicenciada en Física Teòrica i Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). 

Llicenciada en Ciències de la Informació. Formadora de formadors en Tècniques de Relaxació i Mindfulness a l’aula. Diplomada en Naturopatia Vibracional i Medicina Tradicional Xinesa, 

Psicòleg clínic adjunt a la Unitat de Trastorn Límit de la Personalitat i de l’Hospital de dia Trastorns de la Conducta Alimentària en el Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

On es faran les Jornades? Llatzeret, un escenari màgic

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Declarat Bé d’Interès Cultural al 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de la capital administrativa menorquina.

Amb motiu de l’arribada de la pesta bubònica a través dels vaixells procedents d’Orient i el nord d’Àfrica, a les costes menorquines, el Comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, mana la construcció del Llatzeret de Maó, per ordre d’aquest en 1793.
Es tracta d’un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originàriament per passar la quarantena de les constants epidèmies que ocasionava aquesta malaltia. Amb anterioritat, el govern britànic havia construït un petit recinte a l’illa de la Quarantena, que al segle XIX es va usar només en èpoques de molta aglomeració al port.

El 1817 les seves instal·lacions entren en funcionament i passat un segle deixa de funcionar, però anys més tard i després d’algunes remodelacions, es converteix en un escenari únic per a reunions i congressos nacionals i internacionals, així com a un lloc de visita, que et trasllada i et recrea en el que es va viure durant el segle XIX, gràcies als magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l’illot.

Gràcies a col·laboració del Consell Insular de Menorca podrem gaudir de les seves magnífiques instal·lacions i logística per a realitzar les II Jornades Mindful Menorca.

COM ARRIBAR-HI

Avió: L’aeropuert es troba a Maó, a 4,5 km del centre de la ciutat i hi ha autobusos de línea (L10) que comuniquen l’aeroport amb el centre cada mitja hora:

Horari línea d’autobús L10 a Maó

Vaixell: Els ports de Maó i Ciutadella estan connectats amb els de Barcelona, València, Palma i Alcúdia.

Bús a Es Castell: Hi ha una linia que comunica Maó amb Es Castell (L02)

Horari autobús L02 de Maó a Es castell

Autobus: Ferreries es troba a uns 25 Kms de Maó, i hi ha autobusos de línea (L10) que comuniquen les dues poblacions en 35 minuts aproximadament:

Horari línea d’autobús L01 Maó – Ferreries – Ciutadella

 

Atenció, hi ha hagut canvis importants:

L’organització de la Jornada Mindfull Menorca posa a disposició dels assistents un servei de vaixell gratuït que sortirà a partir de les 8:15 des del port de Cales Fonts (Es Castell), cap a l’illot del Llatzeret.

La sortida es farà de forma esglaonada en grups que partiran cap a Llatzeret cada 15 minuts.

Us notificarem per email l’hora el vostre gurp i l’hora de partida corresponent

COVID-19

MESURES PREVENTIVES COVID-19

Tots els espais utilitzats durant les jornades segueixen les normes vigents pel que fa a desinfecció i seguretat i són responsabilitat de les empreses i les administracions que cedeixen o lloguen el seu ús (Consell Insular de Menorca, Berguiners Port de Maó SL, empresa de càtering , central d’autocars de Menorca SL).

L’ús de mascareta serà necessari en els moments en què no es pugui mantenir la distància de seguretat, com a l’entrada / sortida de les instal·lacions i en tot cas, si així ho disposen les autoritats competents. Aquesta normativa s’actualitzarà dies abans de la Jornada per a complir amb les mesures de seguretat i higiene vigents en les dates de la celebració.

ABM disposa d’una assegurança de responsabilitat civil,  però no es fa responsable de les conseqüències que puguin resultar d’una pràctica inadequada o negligent de les experiències proposades en les jornades. Així mateix, els participants es comprometen a no assistir a les Jornades en cas de presentar simptomatologia infecciosa tal com febre, tos seca, mal de coll, diarrea, pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust, erupcions cutànies o pèrdua del color en els dits de les mans o dels peus, dificultat per a respirar o sensació de falta d’aire, dolor o pressió al pit, així com a qualsevol altre símptoma que a data de la celebració estigui associat amb la COVID-19 o a qualsevol altra malaltia de tipus infecciós.

CONDICIONS GENERALS DE CONTRACTACIÓ i RESERVA

La persona que contracti i acudeixi a les activitats es compromet a assistir en condicions de salut adequades i a seguir les mesures sanitàries corresponents a la normativa vigent.
En cas que es sol·licités l’anul·lació de la reserva per motius de salut o altres causes de força major, s’efectuarà la devolució dels doblers, prèvia justificació.

CONDICIONS DE MODIFICACIÓ / CANCEL·LACIÓ

En cas que les Jornades s’hagin de suspendre perquè s’estableixi un estat d’alarma o un retorn a fase de confinament, es retornarà l’import íntegrament. 
L’equip organitzador es reserva el dret d’anul·lar les Jornades si no s’arriba al mínim d’inscripcions per tal de fer-la sostenible. 
En cas que les Jornades es vegin obligades a disminuir l’aforament en els dies previs a la seva celebració perquè així ho determinin les autoritats sanitàries, es retornarà l’import per ordre invers d’inscripció fins arribar al màxim d’assistents permesos.

Atès que són mesures d’obligat compliment alienes a l’organització, no es podran demanar danys i perjudicis ni compensacions de cap tipus.

En el cas que la persona inscrita presenti simptomatologia infecciosa tal com a febre, tos seca, mal de coll, diarrea, pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust, erupcions cutànies o pèrdua del color en els dits de les mans o dels peus, dificultat per a respirar o sensació de falta d’aire, dolor o pressió al pit, així com qualsevol altre símptoma que a data de la celebració estigui associat a la COVID-19 o a qualsevol altra malaltia de tipus infecciós, se li farà devolució de la seva inscripció prèvia presentació de la documentació que acrediti aquesta condició.

INSCRIPCIÓ

Inclou:

  • Trasllat a l’illa de Lltazaret des del port de Maó
  • Esmorzar amb productes locals de Menorca.
  • Assistència als 4 tallers de la Jornada
  • Taula rodona amb participació directa amb els ponents
  • Visita guiada a Llatzeret
  • Dinar conscient

Matrícula:

  • fins el 13 de setembre:
    • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 55 €
    • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 55 €. A més,, l’hotel ARTIEM CARLOS ofereix un 15% de descompte en el seus serveis d’allotjament a aquells cliens que s’inscriguin a les II Jornades, si aporten el codi #MENORCAMINDFUL a la recepció de l’hotel.
    • Resta d’assistents: 65 €
  • a partir del 14 de setembre:
    • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 65 €
    • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 65 €. A més,, l’hotel ARTIEM CARLOS ofereix un 15% de descompte en el seus serveis d’allotjament a aquells cliens que s’inscriguin a les II Jornades, si aporten el codi #MENORCAMINDFUL a la recepció de l’hotel.
    • Resta d’assistents: 75 €

no queden places disponibles

mindful eating

Mindful eating o alimentació conscient és una filosofia que ens convida a portar la nostra atenció plena a la nostra alimentació, observant els nostres patrons d’ingesta amb curiositat i acceptació, sent conscients de com a prenem les decisions de quins aliments menjar, com i quan.

L’alimentació conscient no posa l’atenció en què menjar, sinó en com i per què mengem. “Es tracta d’adoptar una sèrie d’hàbits que t’ensenyen a relacionar-te amb el menjar i en definitiva amb tu mateix d’una manera diferent. Sense fer cap tipus de dieta, consisteix a ser conscient tant de les teves sensacions físiques -fam i sacietat-, com de les teves emocions, per a lliure de triar quan començar i quan acabar de menjar

Els assistents podran degustar els productes locals de l’illa.

El preu de la inscripció inclou aquests serveis gastronòmics. 

allotjament

Hi ha múltiples opcions per allotjar-se a Menorca el mes d’octubre, tot i que enguany l’oferta dependrà en bona part de l’evolució de la pandèmia. El grup hoteler Artiem disposa d’hotels a l’illa i com a col·laborador amb la Jornada Menorca Mindful ofereix un 10% de descompte si es realitza la reserva directament a la seva pàgina web.

patrocina:

organització:

Col·Laboradors:

Agraïments especials: