Slider
logo250

Jornada Menorca Mindful 2019

benvinguts

La nostra illa sempre s’ha associat a un atmosfera de tranquilitat, de quietud, del viure sense pressa, adaptant-se a les estacions i les circumstàncies. En el nostre entorn natural, els sentits s’obren a una terra de contrastos i color, banyada per aigües transparents i sota un cel d’intens blau, pura essència mindfulness.

Menorca ha optat per la sostenibilitat, perquè les futures generacions puguin seguir gaudint dels recursos naturals i de la bellesa paisatgística que la caracteritza.

Menorca Mindful ens situa davant el repte de promoure un model de societat conscient i en evolució. En aquest context hem organitzat les Jornades de Menorca Mindful, que està oberta a qualsevol persona interessada en el mindfulness com a estil de vida.

Us convidem a tots a participar-hi i formar part de Menorca Mindful.

programa

31 DE MAIG DE 2019

DECLARACIÓ MENORCA MINDFUL

LLOC: Sala de plens del CIMe

PROGRAMA: Proposta de declaració institucional

CONFERÈNCIA: “Meditació i benestar: Cap a una psicologia positiva contemplativa.” (Ausiàs Cebolla).

L’objectiu d’aquesta conferència és presentar els darrers avenços científics sobre l’eficàcia de la meditació i altres pràctiques contemplatives per augmentar el benestar. A més es presenta l’espai de diàleg entre les dues disciplines anomenat psicologia positiva contemplativa, entès com el àrea de la psicologia positiva que inclou el ventall de tècniques i conceptualitzacions desenvolupades per les ciències contemplatives per fomentar el benestar a partir d’estratègies basades en l’evidència

(oberta al público fins exhaurir places)

1 DE JUNy DE 2019

JORNADA MINDFULNESS I COMPASSIÓ

LLOC: Illa de Llatzaret (Port de Maó)

PROGRAMA

  • 8:15h-8:30-8:45-9:00 (3 sortids de Cales Fonts – nº places 40)
  • 8:45-9:30 Acreditacions
  • 9:30-10:30  1r Taller
  • 10:30 – 11:00 Descans – Esmorzar
  • 11:00-12:00 2n Taller
  • 12:15-13:15 3r Taller
  • 13:15 – 13:45 Visita guiada por Llatzaret
  • 14:00 Dinar
  • 15:00 – 16:00 Tallers 3:
  • 16:15 – 17:15  Tallers 4:
  • 17:30 – 18: 30 – Taula Redona
  • 18 :30 –  Tancament

Cada taller s’anirà repitint, en grups de com a màxim 35 persones aprox., per tal que tots els inscrits puguin participar de tots els tallers, si així ho desitgen.

Tallers

“Mindfulness: l’art de la contemplació” (DENKO MESA)

L’estat de presència és un do que tots posseïm, si bé, com tot art, requereix d’un entrenament adequat i bones dosis de paciència. Aquest bell potencial habita en cadascun de nosaltres i, per això, el mestre zen Denko Taula ens proposa endinsar-nos en el treball de la indagació conscient mitjançant el llenguatge del silenci sonor i el dinamisme dels tres centres, emocional, corporal i intel·lectual.

“Treballant amb les emocions difícils” (CESAR COFRADE)

Anomenem emocions difícils a les que experimentem com desagradables i que van acompanyades de tensió i malestar. Emocions com la por, l’enuig, la vergonya i tantes altres poden suposar un obstacle en la nostra pràctica de l’atenció plena i en el nostre dia a dia. Però també poden ser una oportunitat que podem aprofitar per impulsar el nostre creixement personal. En aquest taller explorarem formes de relacionar-nos amb elles d’una forma diferent utilitzant tant pràctiques basades en l’atenció plena com en la psicologia cognitiva

“Afrontant l’estrès amb Mindfulness” (MAURO GARCIA)

En aquest taller parlarem bàsicament de tres temes: de la relació entre mindfulness i estrès, de com observant la ment es pot entendre millor l’estrès i en tercer lloc de com cultivant actituds mindfulness es pot prevenir i gestionar millor l’estrès. En qualsevol cas, la pràctica serà l’eix fonamental d’aquesta activitat

“Construint un lloc segur. Mindfulness per a famílies” (BETLEM COLOMINA)

Les múltiples demandes a què s’enfronten les famílies, fan que l’educació es converteixi en un repte. Mindfulness en família és despertar a les possibilitats, beneficis i reptes d’una educació conscient i intencionada. Crear un lloc segur és acompanyar els fills en el procés de viure plenament, amb valors i en la direcció escollida. És dotar-los de les millors eines per a la vida. En aquest taller descobrirem com, mitjançant l’atenció plena, pots construir-lo.

“introducció a l’entrenament en benestar basat en pràctiques contemplatives” (AUSIÀS CEBOLLA)

Al taller s’introduirà als participants en l’entrenament EBC, així com algunes de pràctiques que formen part del mateix. La psicologia positiva contemplativa, es pot entendre com el àrea de la psicologia positiva que inclou el ventall de tècniques i conceptualitzacions desenvolupades per les ciències contemplatives per fomentar el benestar a partir d’estratègies basades en l’evidència

ponents

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València (Espanya) (1996) i Doctor per la Universitat de València (2007). Actualment treballa com a professor ajudant doctor a la Facultat de Psicologia, adscrit al Departament de personalitat, avaluació i tractaments psicològics de la Universitat de València.

Doctor en Psiquiatria. Professor Titular del Departament de Medicina. Professor de l’assignatura ‘Fonaments de Psicobiologia’ i ‘Psicopatologia’ al Grau de Psicologia i de ‘Comunicació i Salut’ al Grau de Medicina així com de l’assignatura ‘La Intervenció en Psicopatologia en nens, adults i adolescents’ del Màster de Psicologia General Sanitària.

Mestre de meditació zen, president i director espiritual de la Comunitat Budista Zen Llum del Dharma, llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de la Llacuna, patró i director executiu de la Fundació Amala i professor del Màster en Mindfulness de la Universitat de Saragossa.

Psicòloga i Psicoterapeuta Gestalt, especialista en infància i adolescència. Membre titular de la AETG i FEAP. Des de fa més de 15 anys, treballa en l’àmbit de la psicoteràpia individual, grupal i docència. Dirigeix ​​la formació de Teràpia Gestalt infantil a CETHA, Almeria, i és responsable de l’àrea “Aprendre i Educar per ser feliç”, en Elephant Plena.

Llicenciat en Psicologia i Màster en Psicopatologia i Salut, nivell avançat de pràctica de Teràpia Racional Emotiva Conductual pel Albert Ellis Institute de Nova York.Se s’ha especialitzat en protocols i apliacaciones mindfulness com MSBR, MCT i DBT. Actualment treballa com a psicoterapeuta i formador per a diverses institucions i empreses privades.

on? llatzeret, un escenari màgic

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Amb motiu de l’arribada de la pesta bubònica a través dels vaixells procedents d’Orient i el nord d’Àfrica, a les costes menorquines, el Comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, mana la construcció del Llatzeret de Maó, per ordre d’aquest en 1793.

Es tracta d’un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originàriament per passar la quarantena de les constants epidèmies que ocasionava aquesta malaltia. Amb anterioritat, el govern britànic havia construït un petit recinte a l’illa de la Quarantena, que al segle XIX es va usar només en èpoques de molta aglomeració al puerto.

El 1817 les seves instal·lacions entren en funcionament i passat un segle deixa de funcionar per , anys més tard i després d’algunes remodelacions, convertir-se en un escenari per a reunions i congressos nacionals i internacionals així com un lloc que visitar per poder sentir i recrear el que es va viure durant el segle XIX gràcies als magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l’illot. Només per la visita a Llatzeret ja val la pena venir a les Jornadas.

Declarat Bé d’Interès Cultural el 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de la capital administrativa menorquina.

Gràcies a col·laboració del Consell Insular de Menorca podrem gaudir de les seves magnífiques instal·lacions i logística per a realitzar la Jornada Mindul Menorca

com arribar-hi

Avió: L’aeropuert es troba a Maó, a 4,5 km del centre de la ciutat y hi ha autobusos de línea (L10) que comuniquen l’aeroport amb el centre cada mitja hora:

Horari linea d’autobús L01 a Maó

Vaixell: Els ports de Maó i Ciutadella estan connectats amb els de Barcelona, València, Palma i Alcúdia.

Bús a Es Castell: Una de les possibles rutes d’interés de cara a la Jornada és la linia que comunica Maó amb Es Castell (L02), municipi on també hi ha possibilitat d’allotjament per a la Jornada.

Horari autobús L02 de Maó a Es castell

L’organització de la Jornada Mindfull Menorca posa a disposició dels assistents un servei de vaixell gratuït que sortirà a partir de les 8:40 des de Cales Fonts (municipi des Castell) cap a l’illot del Llatzeret

El vaixell té una capacitat de 40 persones i el trajecte dura uns 10 minuts. Els inscrits a la Jornada rebran un email de confirmació amb tots els detalls de l’hora de l’embarcament.

mindful eating

Mindful eating o alimentació conscient és una filosofia que ens convida a portar la nostra atenció plena a la nostra alimentació, observant els nostres patrons d’ingesta amb curiositat i acceptació, sent conscients de com prenem les decisions de quins aliments menjar, com i quan “,

L’alimentació conscient no posa l’atenció en què menjar, sinó en com i per què mengem. “Es tracta d’adoptar una sèrie d’hàbits que t’ensenyen a relacionar-te amb el menjar i en definitiva amb tu mateix d’una manera diferent. Sense fer cap tipus de dieta, consisteix a ser conscient tant de les teves sensacions físiques -fam i saciedad- com de les teves emocions, per ser lliure de triar quan començar i quan acabar de menjar

Els assistents podran degustar els productes locals de l’illa servits per sa Cooperativa del Camp.

El preu de la inscripció inclou aquests serveis gastronòmics. incluye estos servicios gastronómicos.

alLoTjament

Hi ha múltiples opcions per allotjar-se a Menorca el mes de juny. Des de les més econòmiques fins a les més exclusives. El grup hoteler Artiem disposa d’hotels a l’illa, un d’ells a escassos metres del port de Cales Fonts. A més el grup Artiem col·labora amb la Jornada Menorca Mindful oferint un 10% de descompte si es realitza la reserva directament a la seva pàgina web

organització:

Col·laboradors:

logo_cime
albinison (2) (1)
logo_copib
artiem4