Slider
logo_MM_2021

IV JornadES Menorca Mindful

2022

no queden places disponibles

BENVINGUda

Després de l’èxit i la bona acollida de les III Jornades Menorca Mindful 2021, s’organitzen les IV Jornades Menorca Mindful 2022.

Les actuals circumstàncies, post-pandèmia, generen un escenari renovador, que ens impulsen des del convenciment que el mindfulness és una eina molt valuosa per a poder fer front a períodes de canvis i incertesa.

Totes i tots els que formam part de Menorca Mindful ens hem trobat també amb la necessitat de gestionar complexes emocions i acceptar aquest moment històric excepcional i la nostra pràctica ens ha facilitat i acompanyat en aquesta travessia. La motivació que ens du a tirar endavant les IV Jornades Menorca Mindful és el poder difondre i compartir aquestes tècniques beneficioses amb tots vosaltres.

Us convidem a totes i tots a participar-hi i formar-ne part!

programa

DIVENDRES 7 D'OCTUBRE DE 2022

TROBADA INAUGURAL

LLOC: Auditori de Ferreries

HORA: 18h – 19:45h

PROGRAMA:

 • 18h – 18:15h: Acte inaugural
 • 18:15h – 19:45h: Conferència ponent principal 

Places: Oberta al públic fins exhaurir l’aforament.

DISSABTE 8 D'OCTUBRE DE 2022

JORNADA DE TALLERS

LLOC: Illa de Llatzeret de Menorca

PROGRAMA:

 • Sortida de Cales Fonts (Es Castell) amb horari esglaonat a partir de les 8:15h
 • 9:10h – 9’45h:  Acreditacions en la recepció a Llatzeret
 • 9’45h – 11’00h: 1r Taller. (4 simultanis)
 • 11:00h – 11:30h  Berenar
 • 11:45h -13’00h  2n Taller  (4 simultanis)
 • 13:00h – 14:00h  Visita guiada a Llatzeret. Passeig conscient
 • 14:00h – 15’30h Dinar i cafè
 • 15:45h – 17:00h 3r Taller  (4 simultanis)
 • 17:15h – 18:30h  4t Taller  (4 simultanis)
 • 18:45h – 19:15h  Concert Moments a Cor
 • 19:30h  Clausura de la Jornada

Els tallers dels 4 ponents s’aniran repetint al llarg del dia per a que tots els assistents hi puguin participar.

Tallers

“Mindfulness in Nature” (MIRJAM LUTHE)

El món natural és una font de suport i inspiració increïble per a molts de nosaltres. L’atenció plena a la natura ajuda a desenvolupar la consciència i la intimitat amb la terra i totes les formes de vida que ens envolten i informa com la cuidem i tornem. Enmig d’una creixent crisi ecològica, aquest curset té com a objectiu inspirar la nostra saviesa autocompassiva interior i un amor sincer pel nostre planeta.

Es proposa una meditació, tòpics científics de l’ecopsicologia, pràctiques amb els nostres sentits, pràctiques amb gestos i cos, exploració contemplativa a la natura i un compartir en cercle.

“Créixer respirant – Mindfulness i compassió a les aules” (TEO LUNA)

Importància i beneficis de les pràctiques de mindfulness i compassió en el context educatiu. Aportar pràctiques i eines per desenvolupar en aquests espais.
Experiència en primera persona de la metodologia i pràctiques de mindfulness i compassió a les aules, donant espai per a la compressió teòrica i científica.

“Mindfulness i el cos” (CAROLA GARCÍA)

Mindfulness i el cos com a recurs “embodiment”. Pràctica experiencial guiada i diàleg conscient

“Regulació emocional i mindfulness” (GONZALO HERVÁS TORRES)

Conèixer i millorar habilitats per regular emocions de manera que complementi les habilitats associades a la pràctica de mindfulness.
Es realitzaran exposicions, pràctiques, exercicis grupals i individuals i meditacions guiades.

ponents

Professora certificada MSC, Professora certificada MBSR , Professora de Ioga i Professora de Meditació “Awake in the Wild”. Màster en Estudis Culturals i Negocis Internacionals (Passau, Alemanya), i Màster Cooperació al Desenvolupament i Gestió d’ONG (ETEA, Còrdova).

Expert en Mindfulness a Contextos de Salut. Professor Certificat MBSR 
Professor MSC Trained Teacher .Entrenat per l’organització “Mindful Schools” per apropar Mindfulness a nens i joves.
Llicenciat en Ciències Polítiques i Diplomat en Gestió i Administració Pública 

Profesora de mindfulness y formadora de profesores de mindfulness MBSR por la Univeristat de Massachusetts y la Universitat Brown.

Professor titular de la Facultat de Psicologia (UCM). Doctor en Psicologia per la UCM. Director de docència de la Clínica Universitària de Psicologia de la UCM. Equip de recerca UCM: INVENTAP. Expert en Psicologia Positiva, Psicologia Clínica i Regulació Emocional. 

On es faran les Jornades? Llatzeret, un escenari màgic

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Declarat Bé d’Interès Cultural al 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de la capital administrativa menorquina.

Amb motiu de l’arribada de la pesta bubònica a través dels vaixells procedents d’Orient i el nord d’Àfrica, a les costes menorquines, el Comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, mana la construcció del Llatzeret de Maó, per ordre d’aquest en 1793.
Es tracta d’un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originàriament per passar la quarantena de les constants epidèmies que ocasionava aquesta malaltia. Amb anterioritat, el govern britànic havia construït un petit recinte a l’illa de la Quarantena, que al segle XIX es va usar només en èpoques de molta aglomeració al port.

El 1817 les seves instal·lacions entren en funcionament i passat un segle deixa de funcionar, però anys més tard i després d’algunes remodelacions, es converteix en un escenari únic per a reunions i congressos nacionals i internacionals, així com a un lloc de visita, que et trasllada i et recrea en el que es va viure durant el segle XIX, gràcies als magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l’illot.

Gràcies a col·laboració del Consell Insular de Menorca podrem gaudir de les seves magnífiques instal·lacions i logística per a realitzar les II Jornades Mindful Menorca.

COM ARRIBAR-HI

Avió: L’aeroport es troba a Maó, a 4,5 km del centre de la ciutat i hi ha autobusos de línea (L10) que comuniquen l’aeroport amb el centre cada mitja hora:

Horari línea d’autobús L10 a Maó

Vaixell: Els ports de Maó i Ciutadella estan connectats amb els de Barcelona, València, Palma i Alcúdia.

Bús a Es Castell: Hi ha una linia que comunica Maó amb Es Castell (L02)

Horari autobús L02 de Maó a Es castell

Autobus: Ferreries es troba a uns 25 Kms de Maó, i hi ha autobusos de línea (L10) que comuniquen les dues poblacions en 35 minuts aproximadament:

Horari línea d’autobús L01 Maó – Ferreries – Ciutadella

 

L’organització de la Jornada Mindfull Menorca posa a disposició dels assistents un servei de vaixell gratuït que sortirà a partir de les 8:15 des del port de Cales Fonts (Es Castell), cap a l’illot del Llatzeret.

La sortida es farà de forma esglaonada en grups que partiran cap a Llatzeret cada 15 minuts.

Us notificarem per email l’hora el vostre grUp i l’hora de partida corresponent

COVID-19

MESURES PREVENTIVES COVID-19

Tots els espais utilitzats durant les jornades segueixen les normes vigents pel que fa a desinfecció i seguretat i són responsabilitat de les empreses i les administracions que cedeixen o lloguen el seu ús (Consell Insular de Menorca, Berguiners Port de Maó SL, empresa de càtering , central d’autocars de Menorca SL).

L’ús de mascareta serà necessari en els moments en què no es pugui mantenir la distància de seguretat, com a l’entrada / sortida de les instal·lacions i en tot cas, si així ho disposen les autoritats competents. Aquesta normativa s’actualitzarà dies abans de la Jornada per a complir amb les mesures de seguretat i higiene vigents en les dates de la celebració.

ABM disposa d’una assegurança de responsabilitat civil,  però no es fa responsable de les conseqüències que puguin resultar d’una pràctica inadequada o negligent de les experiències proposades en les jornades. Així mateix, els participants es comprometen a no assistir a les Jornades en cas de presentar simptomatologia infecciosa tal com febre, tos seca, mal de coll, diarrea, pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust, erupcions cutànies o pèrdua del color en els dits de les mans o dels peus, dificultat per a respirar o sensació de falta d’aire, dolor o pressió al pit, així com a qualsevol altre símptoma que a data de la celebració estigui associat amb la COVID-19 o a qualsevol altra malaltia de tipus infecciós.

CONDICIONS GENERALS DE CONTRACTACIÓ i RESERVA

La persona que contracti i acudeixi a les activitats es compromet a assistir en condicions de salut adequades i a seguir les mesures sanitàries corresponents a la normativa vigent.
En cas que es sol·licités l’anul·lació de la reserva per motius de salut o altres causes de força major, s’efectuarà la devolució dels doblers, prèvia justificació.

CONDICIONS DE MODIFICACIÓ / CANCEL·LACIÓ

En cas que les Jornades s’hagin de suspendre perquè s’estableixi un estat d’alarma o un retorn a fase de confinament, es retornarà l’import íntegrament. 
L’equip organitzador es reserva el dret d’anul·lar les Jornades si no s’arriba al mínim d’inscripcions per tal de fer-la sostenible. 
En cas que les Jornades es vegin obligades a disminuir l’aforament en els dies previs a la seva celebració perquè així ho determinin les autoritats sanitàries, es retornarà l’import per ordre invers d’inscripció fins arribar al màxim d’assistents permesos.

Atès que són mesures d’obligat compliment alienes a l’organització, no es podran demanar danys i perjudicis ni compensacions de cap tipus.

En el cas que la persona inscrita presenti simptomatologia infecciosa tal com a febre, tos seca, mal de coll, diarrea, pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust, erupcions cutànies o pèrdua del color en els dits de les mans o dels peus, dificultat per a respirar o sensació de falta d’aire, dolor o pressió al pit, així com qualsevol altre símptoma que a data de la celebració estigui associat a la COVID-19 o a qualsevol altra malaltia de tipus infecciós, se li farà devolució de la seva inscripció prèvia presentació de la documentació que acrediti aquesta condició.

INSCRIPCIÓ

Inclou:

 • Trasllat a l’illa de Lltazaret des del port de Maó
 • Esmorzar amb productes locals de Menorca.
 • Assistència als 4 tallers de la Jornada
 • Visita guiada a Llatzeret
 • Dinar conscient

Matrícula:

 • fins el 1 de setembre:
  • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 60 €
  • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 65 €. A més,, l’hotel ARTIEM CARLOS ofereix un 10% de descompte en el seus serveis d’allotjament a aquells cliens que s’inscriguin a les II Jornades, si aporten el codi #MENORCAMINDFUL a la recepció de l’hotel.
  • Col·legiats COPIB, COMIB, COFIB i COIBA 65 €
  • Resta d’assistents: 70 €
 • a partir del 2 de setembre:
  • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 70 €
  • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 75 €. A més,, l’hotel ARTIEM CARLOS ofereix un 10% de descompte en el seus serveis d’allotjament a aquells cliens que s’inscriguin a les II Jornades, si aporten el codi #MENORCAMINDFUL a la recepció de l’hotel.
  • Col·legiats COPIB, COMIB, COFIB i COIBA 75 €
  • Resta d’assistents: 80 €

no queden places disponibles

mindful eating

Mindful eating o alimentació conscient és una filosofia que ens convida a portar la nostra atenció plena a la nostra alimentació, observant els nostres patrons d’ingesta amb curiositat i acceptació, sent conscients de com a prenem les decisions de quins aliments menjar, com i quan.

L’alimentació conscient no posa l’atenció en què menjar, sinó en com i per què mengem. “Es tracta d’adoptar una sèrie d’hàbits que t’ensenyen a relacionar-te amb el menjar i en definitiva amb tu mateix d’una manera diferent. Sense fer cap tipus de dieta, consisteix a ser conscient tant de les teves sensacions físiques -fam i sacietat-, com de les teves emocions, per a lliure de triar quan començar i quan acabar de menjar

Els assistents podran degustar els productes locals de l’illa.

El preu de la inscripció inclou aquests serveis gastronòmics. 

allotjament

Hi ha múltiples opcions per allotjar-se a Menorca al mes d’octubre. El grup hoteler Artiem disposa d’hotels a Menorca i, com a col·laborador de les IV Jornades Menorca Mindful, ofereix un descompte si es realitza la reserva directament a la seva pàgina web, aportant el codi #MENORCAMINDFUL#

patrocina:

organització:

Col·Laboradors:

Agraïments especials: