Jornada Menorca Mindful: Ponents

AUSIÀS CEBOLLA I MARTÍ

Ausiàs Cebolla i Martí, llicenciat en Psicologia per la Universitat de València (Espanya) (1996) i Doctor per la Universitat de València (2007).

Actualment treballa com a professor ajudant doctor a la Facultat de Psicologia, adscrit al Departament de personalitat, avaluació i tractaments psicològics de la Universitat de València.

Membre del grup de recerca LABPSITEC (www.labpsitec.uji.es) des de l’any 2007. Les seves àrees d’investigació són mindfulness i meditació (tant a nivell d’eficàcia en les intervencions com la investigació sobre els mecanismes), realitat virtual, psicologia positiva , i estils de vida saludables.

Ha participat en projectes de recerca locals, estatals, i internacionals. Ha col·laborat en múltiples publicacions científiques en revistes d’alt impacte i ha participat en congressos nacionals i internacionals. Està especialment interessat en establir ponts entre la meditació i la psicologia positiva. En aquesta línia, ha co-dissenyat el protocol Entrenament en benestar basat en pràctiques contemplativas.

  • Llicenciat en Psicologia. Universitat de València. 03/09/2001 (Diplomatura / Llicenciatura / Grau).
  • Piscologia de la personalitat, intervenció en àrees clíniques i socials. Universitat de València. 04/12/2007 (Doctorat).
  • Màster en Tractament Multidisciplinari dels Trastorns de la Conducta Alimentària i Trastorns de. Fundació Universitat Empresa ADEIT. (Formació Especialitzada).
  • Màster en Teràpia Cognitivo-Social. Universitat de Barcelona. (Formació Especialitzada).
  • Postgrau en Hipnosi Clínica. Universitat de Barcelona. (Formació Especialitzada).
MAURO GARCIA TORO

Doctor en Psiquiatria. Professor Titular del Departament de Medicina. Professor de l’assignatura ‘Fonaments de Psicobiologia’ i ‘Psicopatologia’ al Grau de Psicologia i de ‘Comunicació i Salut’ al Grau de Medicina així com de l’assignatura ‘La Intervenció en Psicopatologia en nens, adults i adolescents’ del Màster de Psicologia General Sanitària.

Membre del grup ‘Trastorns mentals d’alta prevalença en Atenció Primària’ de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). El grup forma part de la xarxa d’investigació temàtica ‘Xarxa d’Activitats Preventives i de Promoció de la Salut (redIAPP)’ de l’Institut Carlos III, del Ministeri de Sanitat i les seves línies d’investigació se centren en l’epidemiologia, diagnòstic i tractament dels trastorns afectius i d’ansietat en Atenció Primària, així com en la comorbiditat d’aquests trastorns amb malalties no psicopatológicas.

Tiene dos sexennis d’investigació. Ha estat investigador principal de 3 projectes de recerca d’àmbit nacional i ha col·laborat en altres 10 projectes. Actualment participa en el projecte europeu ‘Multi-counrty collaborative Project on the role diet, food-related behaviour and Obesity in the prevention of depressió (MooDFOOD)’.

Ha publicat més de 50 articles en revistes internacionals indexades i és editor de 4 llibres científics i divulgatius. 

DENKO MESA

Denko Mesa (Tenerife, 1967), és mestre de meditació zen, president i director espiritual de la Comunitat Budista Zen Llum del Dharma, llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de la Llacuna, patró i director executiu de la Fundació Amala i professor del Màster en Mindfulness de la Universitat de Zaragoza.

Va començar a estudiar i practicar el zen en l’any 1989. Des de llavors, compagina la seva vida familiar, professional i quotidiana amb la pràctica i estudi del budisme. Denko Mesa va completar satisfactòriament la seva formació a la Comunitat Budista Soto Zen, rebent en l’any 2005 el sihô (transmissió del Dharma) per part del mestre Dokushô Villalba Roshi, convertint-se així en el primer laic que rep el títol de mestre zen a Europa.

Conjunatment a la seva dedicació com a mestre zen, exerceix com a professor de Llengua Castellana i Literatura d’ensenyament mitjà a la ciutat de San Cristóbal de la Llacuna, Tenerife. Escriu periòdicament articles i assaigs de temàtica variada i a través de les xarxes socials i en revistes especialitzades d’vigent actualidad.

També destaca al mestre Denko Mesa seva afició per la poesia. Va aconseguir el primer premi del “Emeterio Gutiérrez Albelo” en l’edició de 1999 i el maig de 2000 veu la llum el seu primer llibre de poemes que porta per títol. L’any 2009 publica en la seva segona obra poètica titulada Presència Invisible (Edicions Idea)

Així mateix publica les obres titulades Zen: entrega i confiança i El Vell art d’adonar-(Ed. Shinden) Ha treballat i cuidat els dos primers llibres de la trilogia titulada Budisme: Història i Doctrina (Miraguano Edicions). El seu recent llibre publicat es titula Zen, aroma etern (Ed. Shinden) un recull de textos amb ensenyaments, poesies i fotografies personals. Properament sortirà a la llum la seva última obra que ha titulat Quietud (Ed. S. Pau)

Denko Mesa està compromès en fer visible la profunditat del llegat espiritual mitjançant un llenguatge clar, sensible i proper. Estem davant d’un mestre de meditació zen, conferenciant, escriptor i educador que ha compartit en els últims anys els seus coneixements sobre el desenvolupament integral humà a través de la pràctica meditativa, creant ponències, tallers i seminaris específics per a això.

BELEN COLOMINA

Psicòloga i Psicoterapeuta Gestalt, especialista en infància i adolescència. Membre titular de la AETG i FEAP.

Des de fa més de 15 anys, treballa en l’àmbit de la psicoteràpia individual, grupal i docència. Dirigeix ​​la formació de Teràpia Gestalt infantil a CETHA, Almeria, i és responsable de l’àrea “Aprendre i Educar per ser feliç”, en Elephant Plena. Un centre de psicoteràpia i mindfulness, on realitza grups i formacions relacionades amb el área.

És membre psicoterapeuta i docent de l’Institut de Teràpia Gestalt de València (ITG).

Autora del llibre “L’Adolescència. 7 claus per prevenir els problemes de conducta”, Ed. Amat.

CESAR COFRADE

Llicenciat en Psicologia i Màster en Psicopatologia i Salut, nivell avançat de pràctica de Teràpia Racional Emotiva Conductual pel Albert Ellis Institute de Nova York.

S’ha especialitzat en protocols i apliacaciones mindfulness com MSBR, MCT i DBT. Actualment treballa com a psicoterapeuta i formador per a diverses institucions i empreses privades.