GUSTAVO DIEX
Llicenciat en Física Teòrica (2004) per la Universitat Autònoma de Madrid, Màster en Neurociència per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Medicina (en curs).
És instructor de mindfulness pel Centre de Mindfulness de la Universitat de Massachusetts, codirector de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) de la Universitat Complutense de Madrid i coordinador del Màster en Mindfulness en Contextos de Salut de la UCM.
Fundador i director, des de 2007, de l’institut de mindfulness NIRAKARA, Societat Científica dedicada a la investigació i formació en Ciències Cognitives, on es desenvolupen programes basats en mindfulness, com a mitjà d’intervenció en contextos de salut: clínic, educatiu, laboral i social.
Així mateix és fundador de NIRAKARA-LAB, un laboratori de neurociència i psicobiologia enfocat principalment en el desenvolupament d’un model fisiològic de la ment corporificada, des de l’estudi de la interacció entre les dinàmiques del cervell i del cor, així com de les funcions respiratòria i intestinal.
La seva tasca docent com a instructor i director de programes basats en mindfulness es combina amb la seva tasca com a investigador en Nirakara-Lab. Les seves línies de recerca són la interacció entre el cervell i la dinàmica cardíaca, intestinal i respiratòria, així com la implementació de tècniques basades en intel·ligència artificial per a l’estudi de marcadors biològics.
ANA ARRABÉ
Fundadora de Eus3 i Directora de la Formació de Professors d’MBSR al Nirakara Mindfulness Institute.
Certificació en l’ensenyament de MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) pel Centre Mèdic de la Universitat de Massachusetts.
Responsable a Espanya de l’Global Mindfulness Collaborative (GMC) pel Mindfulness Center de la Universitat de Brown.
Llicenciada en Informàtica (UPM), Project Manager Professional (PMP®), en la seva anterior vocació es va desenvolupar al sector de les telecomunicacions exercint diferents càrrecs en la direcció de projectes i equips a Espanya ia l’estranger.
Va presidir SOL Espanya (Society for Organizational Learning, M.I.T.) motivada pel seu interès en explorar el Lideratge Conscient i l’Aprenentatge Organitzacional.
La seva visió de l’estrès com una de les principals causes de sofriment a les persones, en les organitzacions i en la societat, i el potencial virtuós que ofereix l’entrenament de la ment són la seva inspiració en la docència.
Des de 2009, Ana Arrabé imparteix formació, seminaris i intervencions basades en mindfulness obertes a al públic en general, In Company i en diferents universitats.
DAVID ALVEAR
Doctor en Psicologia per la Universitat del País Basc de la qual és professor de Departament de Psicologia i Educació de la UPV-EHU.
Director de Kontenpla IPCC (Institut de Psicologia i Ciències Contemplatives de Donostia).
Expert en mindfulness i psicologia positiva. Meditador i terapeuta amb àmplia experiència.
Membre de l’equip Baraka on col·labora en diverses formacions d’instruccions i grups de pràctica.
Autor dels llibres “Mindfulness en Positiu”, “Psicologia del desert”: aproximació psico-personológica al moviment subcultural dels pares del desert” i coautor de “Psicologia positiva contemplativa: fonaments per a un entrenament en benestar basat en pràctiques contemplatives”.
BEATRIZ RODRÍGUEZ VEGA
Psiquiatra, doctora en Medicina (UAM), cap de secció de la Unitat d’enllaç i Psicoteràpia de l’Hospital Universitari la Pau i professora associada del departament de Psiquiatria de la UAM de Madrid.
Des 2018 dirigeix l’Escola de Mindfulness de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid.
Des de 1997 dirigeix el Màster en Psicoteràpia Perspectiva integradora de la Universitat d’Alcalá d’Henares a Madrid.
Dirigeix a més a més cursos en l’àmbit de la integració de Mindfulness i Narrativa, en psicoteràpia i en diferents àmbits clínics, específicament en el camp del Trauma, Dolor crònic, psicooncologia i psicosi.
És instructora certificada pel Center for Mindfulness de la Universitat de Massachusetts i Universitat de Brown per a la realització del programa MBSR i Formadora de formadors (Train the trainers) per a aquest programa i instructora qualificada per al programa Mindfulness Interpersonal (Metta.org).
És investigadora principal actualment de projectes d’investigació FIS i d’innovació docent de la UAM.
Entre les seves publicacions més destacades hi ha els llibres de la Pràctica de la Psicoteràpia: la construcció de narratives terapèutiques (2001), Habilitats d’entrevista per psicoterapeutes (2002), Teràpia narrativa Basada en Atenció Plena per a la depressió (2012) i Això de ser Humà (2019) publicats a l’editorial Desclée de Brower, a més de capítols de llibres i articles en revistes especialitzades.
Comentarios recientes