Slider

BENVINGUDA

Després de l’èxit i la bona acollida de la I Jornada Menorca Mindful el juny de 2019, des de l’Associació Balear de Mindfulness es va decidir organitzar les II Jornades el mes d’octubre de 2020, malgrat la situació d’incertesa que la pandèmia implicava. La bona acceptació de les II Jornades i la positiva valoració, tant per part dels participants com  dels ponents, ens encoratgen a continuar oferint aquest format de divulgació i formació.

Les actuals circumstàncies, pendents de les onades de la pandèmia i del calendari de vacunació de la població, tornen generar un escenari d’incertesa sobre la viabilitat de tirar endavant una nova trobada, però justament aquestes mateixes circumstàncies són les que ens impulsen, des del convenciment que el mindfulness és una eina molt valuosa per a poder fer front a períodes de canvis i d’incertesa, a plantejar-ho.

La motivació que ens porta a tirar endavant les III Jornades Menorca Mindful és el poder difondre i compartir aquestes tècniques beneficioses amb totes aquelles persones interessades en aquesta pràctica i aquesta manera de gestionar la vida.

Per tal de donar a conèixer la vessant més acadèmica i científica de Mindfulness, es comptarà a Menorca amb quatre especialistes de prestigi a nivell estatal, que oferiran una conferencia magistral i tallers pràctics.

programa

DIVENDRES 1 D'OCTUBRE DE 2021

SESSIÓ INAUGURAL (GRATUÏTA)

LLOC: Auditori de Ferreries

HORA: 18- 20:45 h

PROGRAMA:

  • 18-18:15 h: Acte inaugural
  • 18:15-19:45 h: Taula rodona: “Aïllats o interdependents” 
    • “Yo soy porqué tú eres: ¿Qué es eso que compartimos?” (Ana Arrabé)
    • “Del disfrute de la práctica meditativa a la satisfacción del ser relacional” (David Alvear)
    • “El diálogo que nos conecta”. (Beatriz Rodríguez)
    • “Dicotomías, una mirada integradora” (Gustavo Diex)
  • 20:00-20:30 h: Cloenda: Espectacle de dansa contemporània i música en viu amb la creació col·lectiva SEND3RO Dansa i Teatre

Places: Oberta al públic fins exhaurir l’aforament.

DISSABTE 2 D'OCTUBRE DE 2021

JORNADA DE TALLERS (DE PAGAMENT)

LLOC: Illa de Llatzeret

PROGRAMA:

  • 9:00h. Sortida del port de Maó (Yellow Catamarans)
  • 9:30-10 h.  Acreditacions
  • 10-11 h.   Confèrencia inaugural: “La física de mindfulness” (Gustavo Diex)
  • 11-11:30 h. Berenar
  • 11:45-12:45 h. 1r Taller  (4 simultanis)
  • 13-14 h.  2n Taller  (4 simultanis)
  • 14-16 h. Dinar
  • 16-17 h. 3r Taller  (4 simultanis)
  • 17:15-18:15 h.  4t Taller  (4 simultanis)
  • 18:30-19 h. Actes de clausura: Pràctica final
  • 19 h. Tornada al port de Maó 

Els tallers de cada especialista s’aniran repetint al llarg del dia per a què totes les persones assistents hi puguin participar.

Tallers

“Regulació Top-down / bottom up” (GUSTAVO DIEX )

Es proposa un marc teòric per entendre quins tipus de regulació emocional es descriuen en neurociència. Basant-nos en això, es proposen pràctiques, basades en mindfulness, per a què les persones participants puguin tenir una experiència personal directe.

“El camí de Mindfulness: Un viatge alliberador” (ANA ARRABÉ )

Aquest taller se centrarà en l’exploració d’alguns estats mentals que poden obstaculitzar la nostra pràctica de meditació. Veurem que si ens apliquem a explorar-los amb mindfulness, enlloc d’impediments poden transformar-se en fonts d’aprenentatge i creixement. En el reconeixement i superació dels reptes resideix el potencial d’alliberament dels nostres condicionaments i la nostra capacitat de viure amb més llibertat.

“Pluralitat en les pràctiques meditatives: la proposta de programa EBC” ( DAVID ALVEAR)

Segons les últimes propostes acadèmiques hi ha més de 400 pràctiques meditatives, aquestes  es classifiquen en diferents categories. Les intervencions basades en mindfulness, tot i ser importants, només són un petit exemple del potencial que sustenten les Tradicions de Saviesa. En l’actualitat, les ciències contemplatives estan analitzant i promovent altres pràctiques  complementàries a la de mindfulness per a potenciar el benestar i reduir el sofriment, un exemple d’això és l’entrenament en benestar basat en pràctiques contemplatives (Programa EBC).

“Diàleg amb atenció plena” (BEATRIZ RODRÍGUEZ VEGA )

“El regal més preciós que li pots oferir a algú és donar-li la teva atenció plena”.
Les relacions interpersonals són una de les fonts més importants d’estrès en la nostra vida. La pràctica de mindfulness aspira a ser integrada en la vida quotidiana com una nova forma de relacionar-nos amb nosaltres mateixos i amb el món. El diàleg conscient, segons les pautes desenvolupades per Gregory Kramer s’assenta en aquesta pràctica individual, convidant-nos a explorar en meditació amb una companya  o company, creant una relació diferent entre nosaltres: pausa; relaxar; obrir-se, sintonitzant amb el que emergeixi en l’instant, per a parlar la nostra veritat i escoltar-la en profunditat.

 

ponents

Llicenciat en Física Teòrica (2004) per la Universitat Autònoma de Madrid, Màster en Neurociència per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Instructor de mindfulness pel Centre de Mindfulness de la Universitat de Massachusetts, codirector de MBSR  de la Universitat Complutense de Madrid i coordinador del Màster en Mindfulness en contextos de salut, de la UCM.

Fundador i director, des de 2007, de l’institut de mindfulness NIRAKARA.

Fundadora de Eus3 i directora de la formació de professors d’MBSR al Nirakara Mindfulness Institute. Certificació en l’ensenyament de MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) pel Centre Mèdic de la Universitat de Massachusetts. Responsable a Espanya de Global Mindfulness Collaborative (GMC), pel Mindfulness Center de la Universitat de Brown.

Llicenciada en Informàtica (UPM).

Doctor en Psicologia per la Universitat del País Basc, de la qual és professor del Departament de Psicologia i Educació de la UPV-EHU. Director de Kontenpla IPCC (Institut de Psicologia i Ciències Contemplatives de Donostia).

Expert en mindfulness i psicologia positiva. Meditador i terapeuta amb àmplia experiència. Membre de l’equip Baraka on col·labora en diverses formacions d’instruccions i grups de pràctica.

Psiquiatra, doctora en Medicina (UAM). Cap de secció de la Unitat d’enllaç i Psicoteràpia, de l’Hospital Universitari La Pau i professora associada del departament de Psiquiatria de la UAM de Madrid.

Des de 1997 dirigeix ​​el Màster en Psicoteràpia Perspectiva Integradora, de la Universitat d’Alcalá d’Henares a Madrid. Dirigeix, ​​a més a més, cursos en l’àmbit de la integració de mindfulness i narrativa; en psicoteràpia i en diferents àmbits clínics, específicament en el camp del trauma, dolor crònic, psicooncologia i psicosi.

Des de 2018 dirigeix ​​l’Escola de Mindfulness, de la Facultat de Medicina, de la Universitat Autònoma de Madrid.

On es faran les Jornades? Llatzeret, un escenari màgic

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Llazaret va ser declarat Bé d’Interès Cultural al 1993, es troba en un dels enclavaments privilegiats de la costa de Menorca, en un illot situat al centre del port de Maó, al qual es pot accedir des del municipi d’Es Castell.

Amb motiu de l’arribada de la pesta bubònica, a les costes menorquines, a través dels vaixells procedents d’Orient i el nord d’Àfrica, el Comte de Floridablanca, ministre del rei il·lustrat Carles III, manà la construcció del Llatzeret de Maó en 1793.

Es tracta d’un conjunt arquitectònic singular, històric i sanitari, pensat originàriament per passar la quarantena de les constants epidèmies que ocasionava aquesta malaltia. Amb anterioritat, el govern britànic ja havia construït un petit recinte a l’illa de la Quarantena que, al segle XIX, només es va emprar en èpoques de molta aglomeració de vaixells.

Al 1817, les seves instal·lacions, entren en funcionament, però després d’un segle deixen de tenir activitat. Anys més tard i, després d’algunes reformes, es converteix en un escenari únic, per a reunions i congressos nacionals i internacionals, així com a un lloc de visita excepcional pels magnífics espais i construccions que es preserven al voltant de tot l’illot.i que et traslladen al segle XIX.

Gràcies a la col·laboració del Consell Insular de Menorca podrem gaudir de les seves magnífiques instal·lacions i de la logística necessària per a realitzar les III Jornades Mindful Menorca.

COM ARRIBAR A MENORCA

Avió: L’aeroport es troba a Maó, a 4,5 km de la ciutat. Hi ha autobusos de línea (L10), cada mitja hora, que comuniquen l’aeroport amb el centre.

Horari línea d’autobús L10 a Maó

Vaixell: Els ports de Maó i Ciutadella estan connectats amb els de Barcelona, València, Palma i Alcúdia.

Autobús a Es Castell: Per a arribar al municipi d’Es Castell, des d’on es sortirà la barca a Llazaret, hi ha una linia de transport públic des de Maó (L02)

Horari autobús L02 de Maó a Es castell

Autobús: Ferreries es troba a uns 25 Kms de Maó i a uns 15 Kms. de Ciutadella. Hi ha transport públic (L10), que conecta Ferreries amb aquestes dues poblacions:

Horari línea d’autobús L01 Maó – Ferreries – CiutadellaKM

L’organització de les III Jornades Mindfull Menorca posa a disposició de les persones assistents un servei de vaixell  (Yellow Catamaran), el cost del qual està inclòs en la inscripció. La sortida s’efectuarà a les 9:00 h, en punt des del port de Maó, cap a l’illot de Llatzeret.. Es prega als assistents arribar-hi amb 15 minuts d’antelació

Enguany la sortida es farà en un únic viatge i a diferència d’altres anys no es farà per grups i en hores diferents. Caldrà, però, estar atents a les mesures preventives derivades de la COVID i intentar mantenir cada persona al seu grup en tot moment.

COVID-19

MESURES PREVENTIVES COVID-19

Tots els espais, utilitzats durant les jornades, segueixen les normes vigents sobre desinfecció i seguretat i són responsabilitat de les empreses i les administracions que els cedeixen o lloguen (Consell Insular de Menorca, Berguiners Port de Maó SL, empresa de càtering , Auditori de Ferreries).

L’ús de mascareta serà obligatori i/o necessari seguint les normes de seguretat vigents en el moment de la celebració de les jornades. Aquesta normativa s’actualitzarà dies abans de l’esdeveniment i es comunicarà a les persones assistents.

ABM disposa d’una assegurança de responsabilitat civil, però no es fa responsable de les conseqüències que puguin resultar d’una pràctica inadequada o negligent de les experiències proposades en les jornades. Així mateix, les persones participants es comprometaran a no assistir a les jornades en cas de presentar simptomatologia infecciosa tal com a febre; tos seca; mal de coll; diarrea; pèrdua del sentit de l’olfacte o del gust; erupcions cutànies o pèrdua del color en els dits de les mans o dels peus; dificultat per a respirar o sensació de falta d’aire; dolor o pressió al pit; així com a qualsevol altre símptoma que a data de la celebració estigui associat amb la COVID-19 o a qualsevol altra malaltia de tipus infecciós.

CONDICIONS GENERALS D’INSCRIPCIÓ i RESERVA

La persona que s’inscrigui i acudeixi a les activitats es compromet a assistir en condicions de salut adequades i a seguir les mesures sanitàries corresponents a la normativa vigent.
En cas que es sol·licités l’anul·lació de la reserva per motius de salut o altres causes de força major, s’efectuarà la devolució dels doblers, prèvia justificació.

CONDICIONS DE MODIFICACIÓ 

En cas que les Jornades s’hagin de suspendre perquè s’estableixi un estat d’alarma o un retorn a fase de confinament, es retornarà l’import abonat íntegrament. 
L’equip organitzador es reserva el dret d’anul·lar les Jornades si no s’arriba al mínim d’inscripcions necessàries per a que siguin viables. 
En cas que les Jornades es vegin obligades a disminuir l’aforament en els dies previs a la seva celebració perquè així ho determinin les autoritats sanitàries, es retornarà l’import per ordre invers d’inscripció fins arribar al màxim de persones assistents permeses.

Atès que són mesures d’obligat compliment, alienes a l’organització, no es podran demanar danys i perjudicis, ni compensacions de cap tipus.

En el cas que la persona inscrita presenti la simptomatologia infecciosa abans descrita, se li farà la devolució de la seva inscripció, prèvia presentació de la documentació que acrediti aquesta condició.

POLÍTIQUES DE CANCEL·LACIÓ

Les cancel·lacions s’han de notificar per escrit a la Secretaria de les Jornades: info@menorcaminful.com

a. Les devolucions sol·licitades fins al 1 de setembre, es retornaran el 50% de la matrícula.

b.Les devolucions sol·licitades de l’1 de setembre al 15 setembre es retornaran el 25% de la matrícula.
 
c. Les devolucions sol·licitades a partir del 16  de setembre no seran reemborsables

INSCRIPCIÓ

La inscripció inclou:

  • Trasllat a l’illa de Llatzeret, des del municipi de Maó
  • Esmorzar amb productes locals de Menorca.
  • Assistència als 4 tallers de la Jornada
  • Visita guiada a Llatzeret (depèn de les condicions de la COVID-19)
  • Dinar conscient

Matrícula:

  • Fins a 1 de setembre:
    • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 60 €
    • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 65 €. A més, els hotels de la cadena ARTIEM ofereixen un descompte en l’allotjament a aquells clients que s’inscriguin a les III Jornades, aportant el codi #MENORCAMINDFUL, a la recepció de l’hotel.
    • Col·legiats COPIB, COMIB, COFIB i COIBA 65 €
    • Resta d’assistents: 70 €
  • A partir del 2 de setembre:
    • Socis de l’Associació Balear de Mindulness: 70 €
    • Assistents que pernoctin als hoteles ARTIEM (cal presentar justifcant de la reserva de l’allotjament): 75 €.  A més, els hotels de la cadena ARTIEM ofereixen un descompte en l’allotjament a aquells cliens que s’inscriguin a les III Jornades, aportant el codi #MENORCAMINDFUL, a la recepció de l’hotel.
    • Col·legiats COPIB, COMIB, COFIB i COIBA 75 €
    • Resta d’assistents: 80 €.

no queden places disponibles

mindful eating

Mindful eating o alimentació conscient és una filosofia que ens convida a portar la nostra atenció plena a la nostra alimentació, observant els nostres patrons d’ingesta, amb curiositat i acceptació, sent conscients de com prenem les decisions sobre quins aliments menjar, quan i com menjar-los.

L’alimentació conscient no posa l’atenció en què menjar, sinó en com i per què mengam.

Es tracta d’adoptar una sèrie d’hàbits que t’ensenyen a relacionar-te amb el menjar i, en definitiva, amb tu mateix o mateixa, d’una manera diferent. No es tracta de fer cap tipus de dieta, sino ser conscient tant de les sensacions físiques -fam i sacietat-, com de les emocions, per a després, lliurement, triar quan començar i quan acabar de menjar .

Les persones assistents podran degustar els productes locals de l’illa.

allotjament

Hi ha múltiples opcions per allotjar-se a Menorca al mes d’octubre, tot i que enguany l’oferta dependrà de l’evolució de la situació sanitària. El grup hoteler Artiem disposa d’hotels a Menorca i, com a col·laborador de les III Jornades Menorca Mindful, ofereix un descompte si es realitza la reserva directament a la seva pàgina web, aportant el codi #MENORCAMINDFUL#

patrocinaDORS

organitzaDORS

Col·Laboradors:

Agraïments especials: